COLOQUIO

50è Col·loqui de la Societat d’Onomàstica. Mequinensa i Calaceit

COLOQUIO
FECHA: 24, 25 y 26 de mayo, 2024.
HORA: Viernes, 24 de mayo, 17 h. Bienvenida al Coloquio.
LUGAR: Mequinenza, Sala Goya. Calaceite, Sala de Plenos del Ayuntamiento.


El darrer col·loqui de la Societat d’Onomàstica a la Franja d’Aragó es va organitzar a Fraga el 1994. Trenta anys després hi retorna, però en aquesta ocasió a Mequinensa i a Calaceit. Serà el 50è Col·loqui de la Societat d’Onomàstica, en l’organització del qual cal destacar el paper de l’Academia Aragonesa de la Lengua. Aquest col·loqui és també un motiu de celebració per a la SdO, ja que palesa la importància que ha tingut la SdO a l’hora de propiciar els estudis sobre l’onomàstica de l’àmbit catalanòfon (i d’altres territoris) i la participació d’investigadors procedents de disciplines diverses.

En aquesta ocasió, el 50è Col·loqui de la Societat d’Onomàstica vol convertir-se en una oportunitat per a fomentar l’interès per la toponímia i l’antroponímia a l’Aragó, per a incentivar la recerca sobre els noms de lloc i de persona d’Aragó i, en conseqüència, per potenciar el valor de l’onomàstica com a patrimoni immaterial que la societat ha de protegir.

Les línies temàtiques d’aquest 50è Col·loqui seran les següents:

- Onomàstica: toponímia, antroponímia i etimologia.
- Onomàstica aragonesa.

Com és habitual en els col·loquis de la Societat d’Onomàstica, una de les línies que s’ofereix permetrà presentar comunicacions relacionades amb l’onomàstica en general, encara que fent especial atenció, en aquesta ocasió, a l’etimologia que s’amaga sota cada nom de lloc i de persona. L’altra, estarà dedicada a l’onomàstica aragonesa en tot el seu conjunt, de manera que es podran presentar comunicacions referides a qualsevol àmbit lingüístic d’Aragó (català, aragonès i castellà).

Organizan: Societat d’Onomàstica, Academia Aragonesa de la Lengua, Institut d’Estudis Catalans, ToponHisp (TopArcMed i TopACaLaR).

Coordinan: Pere Navarro (URV/SdO), Mar Batlle (SdO/IEC), Javier Giralt (AAL/UZ/ TopACaLaR), Maite Moret (AAL/UZ), Juan Pablo Martínez (AAL/UZ), Emili Casanova (UV/ TopArcMed) i Maria Dolors Gimeno (URV/ACM).

Comité científico: Pere Navarro (URV/SdO), Mar Batlle (SdO/IEC), Javier Giralt (AAL/UZ/ TopACaLaR), Maite Moret (AAL/UZ), Javier Terrado (UdL/ TopACaLaR), Jesús Vázquez (UZ/ TopACaLaR) i Ramon Sistac (UdL/IEC/AAL).

Colaboradores: Institut d’ Estudis del Baix Cinca, Associació Cultural del Matarranya, Ajuntament de Mequinensa, Ajuntament de Calaceit, Associació Coses del Poble (Mequinensa), Instituto de Estudios Altoaragoneses, Instituto de Patrimonio y Humanidades (UZ), Vicerrectorado de Política Científica (UZ).

Inscripción obligatoria (gratuita) en el formulario del enlace: https://docs.google.com/forms/d/11GADG24dUCjiMPGo-FzON8xlccZHSEjdEWGaw3-uZgQ/edit

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad